UrbaLill ®

| Hem | Om namnet UrbaLill | Kontakt | Andra sidor |

UrbaLill KB

Vi får ibland en del frågor om vårt företagsnamn UrbaLill av kunder och kollegor i branschen. Därför kan det vara på plats med en liten förklaring om hur namnet kom till.

Som en del har listat ut är namnet en sammandragning av mitt förnamn Urban och min frus förnamn Inga Lill. Nu brukar man ibland sätta kvinnans namn först i vissa sammanhang men UrbaLill låter på något sätt lite bättre än LillUrba tyckte vi båda. LillUrba kanske passar mer för ett mycket litet dotterbolag.

Men namnet har sitt ursprung från slutet av 80-talet, runt 1987. På den tiden bodde vi i ett hus på tre plan, med ett begränsat antal telefoner. Vi hade en telefonsvarare placerad på det översta planet. En telefonsvarare där man hörde vem som pratade in ett meddelande direkt via en högtalare. Vår son ringde ibland och eftersom han visste om placeringen av telefonsvararen så brukade han ropa – Urban, Inga Lill svara – I hopp om att vi skulle höra det om vi befann oss på en annan våning.
Efter ett tag började han rationalisera det hela genom att ropa – UrbaLill, svara –.

När vi sedan 1999 bestämde oss för att lyfta ut webbdesignsverksamheten och den då gryende sökmotoroptimering från moderbolaget Vollsjö Marknad var namnet givet.
Det blev UrbaLill.

Namnet UrbaLill® är ett registerat varumärke tillhörande företaget UrbaLill KB